1404/01/23

افتتاح سه پروژه دارویی تیپیکو توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

سه پروژه راه‌اندازی سایت سفالسپورین شرکت پارس دارو، پروژه توليد پوكه كپسول داروئی ژلاتينی شرکت ژلاتین کپسول و پروژه افزایش ظرفیت خط تولید روکش‌های قرص RT.Film شرکت ره‌آورد تامین با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی تیپیکو، عصر شنبه 23 فروردین ماه 1403، با حضور دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرکت داروسازی پارس دارو، پروژه خط تولید محصولات سفالوسپورین خوراکی این شرکت و دو پروژه شرکت‌های ژلاتین کپسول و رهاورد تامین از شرکت‌‍ های زیرمجموعه هلدینگ تیپیکو به صورت برخط به بهره برداری رسید.
 در ابتدای این مراسم که دکتر عبدالحسین روح‌الامینی عضو کمیسیون بهداشت مجلس، دکتر محسن فتحی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، دکتر پیرصالحی رئیس سازمان غذا دارو و معاونین این سازمان، دکتر محمود نجفی عرب پیشکسوت داروسازی و رئیس اتاق بازرگانی،‌ صنایع، معادن و کشاورزی تهران، تعدادی از معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر سعیدی مدیرعامل شستا و معاونین این هلدینگ، دکتر نادری علیزاده مدیرعامل و معاونین و مدیران هلدینگ دارویی تامین، مدیران عامل شرکت‌های زیر مجموعه تیپیکو و تعدادی از فعالان صنعت دارو حضور داشتند، دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در محل سایت تولید محصولات سفالوسپورین خوراکی شرکت پارس دارو، این پروژه را افتتاح کرد.
این پروژه در مساحت 650 متر مربع با استفاده از توان داخلی در زمان کمتر از 6 ماه به بهره برداری رسید که در این سایت انواع سفالوسپورین جهت درمان عفونت‌های باکتریایی به عنوان یک دسته از محصولات استراتژیک در جهت ایجاد ذخایر قابل اطمینان استراتژیک این داروها در کشور تولید خواهد شد.
تمامی طراحی، بخش قابل توجهی از اجرا و کلیه فرایند نظارت بر عملکرد پیمانکاران پروژه توسط تیم شرکت پارس دارو و با صرفه‌جویی مالی انجام پذیرفته است و ضمن صرفه جویی حدود یک میلیون دلاری از محل خرید دستگاه‌ها و تاسیسات مورد نیاز از شرکت‌های دانش بنیان داخلی امکان اشتغال مستقیم 20 نفر و اشتغال غیر مستقیم 40 نفر فراهم شده است.
دکتر میدری و هیئت همراه بعد از افتتاح این خط تولید با حضور در جلسه ای که تعدادی از مدیران ارشد شستا، تیپیکو و مدیران عامل شرکت‌های زیر مجموعه هلدینک دارویی تامین حضور داشتند، حاضر شد و به صورت آنلاین دستور افتتاح پروژه توسعه ماشین آلات و افزایش ظرفیت تولید پوکه کپسول دارویی ژلاتینی شرکت ژلاتین کپسول ایران و پروژه افزایش ظرفیت خط تولید روکش های قرص RT Film انواع روکش های قرص شرکت رهاورد تامین را صادر کرد.
پروژه اول که به صورت آنلاین توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بهره برداری رسید، پروژه افزایش ظرفیت خط تولید روکش‌های قرص RT.Film شرکت راهاورد تامین بود که این پروژه با ظرفیت 135 تن در فضای 2400 متر مربع و با امکان اشتغال مستقیم 20 نفر و اشتغال غیر مستقیم 40 نفر افتتاح گردید و با انجام آن 1.5 میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری خواهد شد.
دومین پروژه که توسط دکتر میدری به صورت آنلاین افتتاح شد، پروژه توسعه ماشین آلات و افزایش ظرفیت تولید پوکه کپسول دارویی ژلاتینی شرکت ژلاتین کپسول بود که در فضایی به مساحت 2500 متر مربع ایجاد گردیده و با انجام پروژه و افزایش 900 میلیون پوکه (معادل 15% کل تولید) مقدار تولید پوکه کپسول ژلاتینی دارویی این شرکت به 7.2 میلیارد پوکه خواهد رسید.
با افتتاح این پروژه 2.5 میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری خواهد شد. در این پروژه که امکان اشتغال مستقیم 15 نفر و اشتغال غیر مستقیم 50 نفر فراهم شده است، دستگاه کاتابار (سیستم رطوبت‌گیر و رطوبت‌زدایی) که به علت تحریم امکان خرید آن میسر نبود با همكاری کارشناسان داخلی این شرکت و شرکت‌های داخلی کشور با مهندسی معكوس برای اولین بار در کشور ساخته شد.
دکتر میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم، از کارکنان و مدیران شرکت‌های پارس دارو، ژلاتین کپسول و رهاورد تامین برای به ثمر نشستن تلاش هایشان در پروژه هایی افتتاح شده تقدیر و تشکر کرد.
دکتر سعیدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از وضعیت تولید و سودآوری صنعت دارو در دنیا و مقاسیه آن با داخل کشور گفت: 50 درصد تولید مواد اولیه دارویی و ۲۰ درصد تولید داروی تمام شده در کشور در تیپیکو انجام می‌شود و کامل‌ترین زنجیره تامین دارو در ایران متعلق به شستا است.
وی افزود: اکنون چاره‌ای بجز بین‌المللی‌سازی تیپیکو نداریم پس راهبرد ما در شستا، تبدیل به هلدینگی نوآوری‌محور و بین‌المللی است.
دکتر نادری علیزاده مدیرعامل هلدینگ دارویی تامین نیز در این مراسم ضمن ارائه برنامه‌ها و رویکرد جدید این هلدینگ در سال ۱۴۰۴ گفت: دو موضوع از سوی وزارت کار و شستا به تیپیکو ابلاغ شده است. بین‌المللی‌سازی و نوآوری که یک نیاز نیستند، بلکه یک ضرورت هستند.
وی در ادامه با با بیان اینکه صادرات یکی از مهمترین اولویت های هلدینگ تیپیکو قرار دارد، گفت: در سال گذشته صادرات محصولات نهایی هلدینگ تیپیکو ۱۵۰ درصد افزایش یافت و در سال جاری هم با قدرت به رشد صادرات ادامه خواهیم داد.
مدیرعامل هلدینگ تیپیکو در پایان از ورود شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ به عرصه تولید محصولات بیوتکنولوژی در آینده نزدیک خبر داد.
دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو هم در این مراسم کیفیت را خط قرمز این سازمان عنوان کرد و ضمن تاکید بر افزایش کیفیت تولید و اصلاح GMP شرکت‌ها گفت: شرکت‌های داروسازی باید به روز باشند و برای تحقق این مهم باید هزینه کنند و از شرکت داروسازی پارس‌دارو که پیشگام این راه شد، تا خط تولیدی که به علت نداشتن الزامات GMPتعطیل شده بود با صرف هزینه اصلاح و بازسازی کرد، سپاسگزاریم.