به گزارش امور رسانه ای تی­پی­کو؛  دکتر محمد رضوانی‌فر مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تامینTPICO  در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت تولید دارو در شرایط اقتصادی فعلی و ذخایر دارویی موجود در کشور اظهار کرد: در حال حاضر با تدابیر اندیشیده شده، حجم ماده اولیه و داروهای ساخته شده و سفارش ها، که ظرف شش ـ هفت ماه اخیر از گمرکات ترخیص شده به گونه‌ای است که نباید کسری معناداری را ببینیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تی­پی­کو) با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت مواد اولیه دارویی، میزان تولید صورت گرفته و موجودی دارویی نگران کننده نیست گفت: به­ رغم همه مشکلات صنایع دارویی، کار همچنان ادامه دارد و تولید دارویی متوقف نشده است.

وی افزود: البته این گفته به این معنی نیست که لیست کمبود نداریم؛ همیشه حتی در باثبات‌ترین شرایط هم لیست کمبود ۶۰ تا ۷۰ قلمی وجود دارد و عللی نظیر کمبود جهانی ماده اولیه، برخی مشکلات فنی و توقف تولید در برخی خطوط؛ بنابراین همواره در همه کشورها و در برخی مقاطع زمانی لیست کمبود وجود دارد.

مدیرعامل تی­پی­کو با بیان اینکه البته ممکن است در شرایطی به دلیل نگرانی بیماران و ذخیره‌سازی دارویی که انجام می‌دهند، توزیع ناعادلانه و سایر عوامل، کمبودهای موردی احساس شود گفت:

اما اگر بخواهیم به صورت کلی قضاوت کنیم، در حال حاضر وضعیت مواد اولیه دارویی، میزان تولید صورت گرفته و موجودی دارویی نگران کننده نیست، به عبارتی در شرایط ایده‌آل نیستیم اما در شرایطی هم نیستیم که مردم نگران شوند.

دکتر رضوانی‌فر افزود:

طبیعتا ممکن است در برخی اقلام دارویی دچار صعوبت دسترسی و کمبود بشویم اما این نکته را هم باید در نظر گرفت که مشکل صنعت دارویی به همین پنج شش ماهه اخیر بر نمی‌گردد. مشکل صنعت دارو به علت نقدینگی، تغییر نرخ ارز، مشکل وصول مطالبات، قرار گرفتن برخی مواد اولیه در غیر از اولویت اول تخصیص ارز و قیمت گذاری نامناسب جمعا وضعیت مطلوبی نیست؛ اما به‌رغم همه مشکلات صنایع دارویی و نگرانی از زیان‌ده شدن برخی کارخانه‌ها همچنان کار ادامه دارد و تولید دارویی متوقف نشده است.

وی با بیان اینکه ۲۳ درصد توزیع دارو و ۱۸ درصد تولید داروی کشور را در اختیار داریم عنوان کرد:

تی­پی­کو، بزرگترین تولیدکننده ماده اولیه دارویی کشور است و هشت کارخانه ما ماده اولیه دارویی تولید می‌کنند و به طور متوسط حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار صرف واردات ماده اولیه دارویی می‌شود. مجموعه ملزومات جانبی چون کاغذ و مقوا برای بسته بندی هم مصرف می‌کنیم که منحصر به صنعت دارو نیست. تاکنون در تخصیص ارز مشکلی نداشتیم و ارز دولتی گرفتیم، اما در تامین ریال برای خرید ارز مشکلاتی بوده.

رضوانی‌فر تصریح کرد: هرچند در دو ماه اخیر در تخصیص ارز برای واردات ماده موثره دارویی مشکلاتی نداشتیم، اما برای برخی ملزومات و مواد جانبی، ارز لازم را در اختیار نداریم.

پایان پیام