به گزارش امور رسانه ای تی پی کو؛ دکتر محمدرضا شانه ساز با بیان اینکه ایران توانمندی و دانش تولید انواع داروها را دارد، افزود: این سه دهم درصد واردات مربوط به داروهایی است که بسیار کمیاب هستند و تعداد مصرف کنندگان آن ها در کشور به عدد دو رقمی نمی رسد؛ از این رو تولید این داروها صرفه اقتصادی ندارد و هزینه زیادی را به کشور تحمیل خواهد کرد و این به معنای اینکه دانش و علم تولید این داروها را در کشور نداریم، نیست.
وی ادامه داد: تولید این نوع داروها را یک شرکت برعهده گرفته است و این داروها را برای سراسر دنیا تولید می کند.
رییس انجمن علمی داروسازان ایران با بیان اینکه توانمندی تولید دارو در کشور پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است، گفت: اکنون کشور از زیرساخت ها، دانش و فناوری های تولید انواع دارو برخوردار است به گونه ای که می توان 2.5 تا 4 برابر ظرفیت مورد نیاز کشور دارو در داخل تولید کرد.
به گفته دکتر شانه ساز، با وجود تمام این توانایی ها اینکه چرا نمی توانیم وارد بازارهای بین المللی دارویی شویم، سوالی است که باید مسئولان به آن پاسخ دهند. 
وی توضیح داد: تمام داروهای تولید کشور طبق استانداردهای بین المللی است و در واقع استاندارد ملی در تولید دارو نداریم؛ البته تولیدات دارویی در سراسر جهان بر اساس استانداردهای تعیین شده جهانی است.
دکتر شانه ساز اضافه کرد: با مصرف همین داروها در کشور انواع بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و فشارخون کنترل شده و امید به زندگی در بین مردم افزایش یافته است. 
رییس انجمن علمی داروسازان ایران با بیان اینکه قیمت داروهای وارداتی به طور متوسط 20 برابر بیشتر از نمونه های داخلی است، افزود: اگر صنعت داروسازی و تولید داروهای داخلی در کشور را نداشتیم، قیمت داروها بسیار بالاتر می رفت و ارزبری زیادی در این حوزه صورت می گرفت.
وی گفت: با توجه به توانمندی و دانش داروسازی در کشور، مسئولان باید توجه کافی به قیمت گذاری داروها بکنند و از حمایت های لازم در این حوزه دریغ نورزند.
دکتر شانه ساز در مورد ایجاد داروخانه های سنتی و گیاهی در کشور افزود: در مورد داروخانه های گیاهی اختلاف دیدگاه بین کارشناسان حوزه سلامت وجود دارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید در این زمینه ورود کند.
وی ادامه داد: لازم است وزارت بهداشت با برگزاری جلساتی با حضور متخصصان این حوزه، درمان با طب سنتی و استفاده از داروهای گیاهی را مورد ارزیابی قرار دهد. 
رئیس انجمن علمی داروسازان اظهار کرد: بسیاری از کارشناسان ایجاد داروخانه های سنتی را قبول دارند اما نحوه اجرای آن باید مورد بررسی قرار گیرد؛ روشی که وزارت بهداشت دنبال آن است و اصرار بر اجرای آن دارد، باعث می شود برخی مشکلات پیچیده وارد حوزه سلامت کشور شود.
وی افزود: کنترل، نظارت و مدیریت بر ایجاد این نوع داروخانه ها باید با دقت اعمال تا از بروز مشکلات آتی پیشگیری شود.

انتهای پیام /