به گزارش امور رسانه‌ای تی‌پی‌کو؛ این روزها با اوج‌گیری موج پنجم کرونا در کشور با کمبود سرم مواجهیم! برخی مسئولان به گمان کوتاهی‌های رخ داده در شرکت داروسازی شهیدقاضی، این شرکت را مقصر این رویداد قلمداد می‌کنند. اما در این جوابیه ارسالی شهیدقاضی مشخص است که اشکال از این شرکت نیست و آبشخور داستان از جایی دیگر رقم می‌خورد. نامه شفاف‌سازی شهیدقاضی:

 

1-طراحی و احداث شرکت داروسازی شهیدقاضی در سال 1365 بود...؛ 30 سال از فعالیت شبانه‌روزی آن گذشت و فضاهای تولید با استهلاک شدید رودررو شدند و شهیدقاضی هم در این سه دهه هیچ‌گاه بازسازی نشد و ارتقاء استانداردهای تولید دارویی GMP در دستور کارش نبود؛ تا سال 1396 که سازمان غذا و دارو روی خطوط تولید سرم و ویال‌ها دست گذاشت و شرکت به‌مدت 4 ماه تعطیل شد. بعد هم با انجام اصلاحاتی جزئی و تعهد به بازسازی کلی و ارتقاء GMP مجدداً شروع به‌کار کرد.

2-عقد قرارداد پروژه بازسازی با شرکت پیمانکار اجرایی در سال 1397 بسته شد.

3-به‌رغم جلسات و پیگیری‌های متعدد و مکاتبات رسمی ما با سازمان غذا و دارو و توضیح شرایط حساس تولید در تاریخ‌های سوم دی 1398، 31 فروردین 1399، 13 خرداد و 19 آذر 1399، سرانجام در اسفند 1399 با زمان رسمی شروع پروژه موافقت شد! (نامه‌های پیوست)

4-شرایط مجموعه هم برای تولید مناسب فراهم نبود، زیرا به‌دلیل نداشتن گواهی GMP خطوط در طی این مدت، باعث عدم افزایش قیمت محصولات، عدم امکان تولید محصول جدید و ریکال‌های متعدد محصولات تولیدی، شهیدقاضی دچار ضرر و زیان شد و طبعا ثبت محصولات تولیدی (و امکان توسعه سبد) و صادرات هم (باز به دلیل نداشتن گواهی GMP) مختل.

5-هرچند کلیه اقلام و لوازم مورد نیاز برای بازسازی خطوط تولیدی ما، نظیر هواسازهای هایژنیک، پنل‌های مدولار از پیش‌ساخته شده، تجهیزات برقی و الکترونیکی و سایر تجهیزات مورد نیاز در احداث و بازسازی 2000 متر مربع فضاهای Clean Room از سال 1397 تهیه و نگهداری می‌شد، به‌دلیل تاخیر در شروع پروژه، این اقلام هم در حال تخریب و آسیب دیدن بود و همین عدم صدور مجوز بازسازی منجر به تحمیل سنگین‌ترین هزینه‌ها به شرکت و بازسازی خطوط شد.

6-برخلاف اظهارات مدیرکل محترم اداره دارو که در مصاحبه‌ای با خبرگزاری‌ها گفته؛ پائیز سال 99 مجوز تعطیلی صادر شده بود! و این شرکت به دلیل مشکلات تحریم تا بهمن سال 99 نتوانسته دستگاه‌ها را وارد کند! معروض می‌دارد که شرکت داروسازی شهیدقاضی کلیه اقلام و تجهیزات مورد نیاز پروژه را از سال 1397 تهیه کرده و اتفاقا هیچ مشکلی در این خصوص نداشت، نامه مجوز تعطیلی خطوط شرکت برخلاف گفته مدیرکل محترم دارو خیلی دیر یعنی در مورخ پنجم اسفند 99 صادر شد نه در پاییز 99! معذالک با توجه به این‌که ما در حال تولید محصولات خودمان بودیم در هماهنگی با سازمان غذا و دارو تولید را متوقف و آماده بازسازی شدیم. اما مصوبات ستاد ملی کرونا و منع تردد بین استانی از اواخر اسفند 1399 و ایام تعطیلات نوروزی سال 1400، عملاً دست ما را در پوست گردو گذاشت و از فروردین 1400 اقدام به بازسازی خطوط کردیم.

ما در مدتی کمتر از 5 ماه به ایجاد بیش از 2000 متر مربع فضاهای تولید با کلاس B، C و D همت گمارده‌ایم که کاری عظیم و بی‌سابقه است و اهل فن می‌دانند.

7-شهید قاضی در زمان شروع پروژه با دپوی حدود ٤/٥ میلیون واحد انواع سرم در انبارهای شرکت‌های پخش و دپوی بیش از ٢/9 میلیون واحد سرم در انبارهای کارخانه و ثبت این اطلاعات در سامانه رولینگ معاونت برنامه‌ریزی اداره دارو و با هماهنگی آن معاونت، مثل همیشه سعی در پوشش کمبودهای مقطعی و منطقه‌ای سرم در مدت زمان پروژه کرده بود و با عنایت به ریلیز تدریجی این اقلام، تا ماه قبل اساسا گزارشی از کمبود سرم در کشور وجود نداشت.

8-اکنون باید به اطلاع همگان برسانیم که سریع‌ترین پروژه بازسازی و به‌روزرسانی صنعت دارویی کشوربا این مقیاس در شهیدقاضی را با تاخیری کمتر از یک‌ماه به سرانجام رسانده‌ایم و تا آخر مرداد ماه با ظرفیت تولید کامل مجددا به چرخه بازمی‌گردیم و نمی‌گذاریم کمبودی از این ناحیه متوجه جریان درمان شود. ما تاکنون در همه مراحل با هماهنگی کامل با سازمان غذا و داروی کشور قدم به قدم کلیه اقدامات ممکنه را پیش برده‌ایم و حتی شایسته است بگوئیم یکی از خطوط تولید ویال‌های تزریقی خود را به تولید سرم‌های تزریقی تغییر کاربری داده‌ و در حال حاضر با ظرفیت روزانه 60،000 بطری سرم در حال تولید هستیم، از راه طی شده برای افزایش ظرفیت تولید با کیفیت بالا پشیمان نیستیم و انتظاری هم از کسی نداریم اما از شیوه ناخوشایند بعضی از مسئولان و سایت‌های خبری در مقصر جلوه دادن شرکت شهیدقاضی و کارکنان و مدیران آن متاسفیم که به‌جای تنویر افکار عمومی و روشن شدن حقایق، در سلب و انکار همکاران و دغدغه‌مندان دارویی کشور موج‌آفرینی می‌کنند‌‍!

پایان پیام